HVO Querido

De Amsterdamse organisatie HVO-Querido coördineert momenteel de opvang van 780 vluchtelingen in Amsterdam Zuidoost. HVO-Querido kan extra hulp goed gebruiken. Wilt u ook een bijdrage leveren? 

Dat kan op verschillende manieren:
 
Vrijwilliger worden
Het Rode Kruis zoekt met spoed naar vrijwilligers. De organisatie zoekt duizend mensen die oproepbaar zijn om praktische hulp te bieden aan vluchtelingen. Verder zijn op korte termijn honderden projectvrijwilligers nodig om te assisteren. Je kunt je hiervoor aanmelden via Ready2Help, het netwerk van het Rode Kruis voor burgerhulp.
Klik hier om je daarvoor aan te melden.
 
Geld doneren
Wil je graag een donatie doen die ten goede komt aan de vluchtelingen in Amsterdam, dan kun je doneren op NL77 ABNA 0495 8252 47. Dit is het rekeningnummer van Vrienden van HVO-Querido, een fonds dat ten doel heeft maatschappelijke zorg in brede zin, te ondersteunen. Geef daarom in de omschrijving aan dat het om een ‘donatie vluchtelingen’ gaat.
 
Herenbroeken en knutselspullen gezocht
Herenbroeken zijn heel erg gewenst voor de vluchtelingen in onze opvang . Deze kun je afleveren bij de hoofdingang van Poeldijkstraat 10. Dat is in Nieuw-West.
Voor de kinderen in de opvang zijn knutselspullen ook erg wenselijk. Dat kan alles zijn, bijvoorbeeld plakband, lijm, papier. Daarnaast zijn spullen als Lego en Duplo ook welkom. Deze kun je afleveren bij Robert Koch, Robert Kochplantsoen 35, ingang Kruislaan. Dit is in Oost.
Graag materiaal dat heel is, schoon is en van redelijke kwaliteit.
 
© Nationale Zorggids