ziekenhuis bethesda hoogeveen

HOOGEVEEN - Het is een tijd lang onzeker geweest of Ziekenhuis Bethesda te Hoogeveen zou kunnen voortbestaan. Inmiddels is er een toezegging van Zorggroep Leveste om de ziekenhuiszorg op deze locatie te continueren, maar aan de onzekerheid is nog niet helemaal een einde gekomen. Dat meldt gemeente De Wolden in een persbericht.

Wel zijn Leveste en zorgverzekeraar Achmea nog in onderhandeling over een mogelijk meerjarencontract. Zolang dat contract er nog niet is, is de voortzetting van de ziekenhuiszorg in Hoogeveen onzeker.

Maandagavond spraken de gemeenteraden van Hoogeveen en De Wolden in het gemeentehuis in Zuidwolde met de raad van bestuur van Zorggroep Leveste, als eigenaar van ziekenhuis Bethesda, en met een vertegenwoordiger van zorgverzekeraar Achmea, de grootste zorgverzekeraar in deze regio, over de kwestie.

De raden hebben er bij ziekenhuis en zorgverzekeraar op aangedrongen de toezegging gestand te doen, zodat inwoners ook in de toekomst voor goede ziekenhuiszorg zo dichtbij mogelijk terecht kunnen.

© Nationale Zorggids / Arend Jan Wonink

Via Nieuwsbank