Normal_dialoog

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) lanceert een nieuw diagloogplatform: zorgdialoog.nu. Op die website kunnen verzekerden, zorgaanbieders en zorgverzekeraars met elkaar in gesprek gaan over ieders rol in het zorgstelsel en dilemma’s die ze daarbij tegengekomen. Dat meldt ZN.

Het centrale thema is: Zorg gaat (helaas) ook over geld. Alleen wanneer betrokkenen met elkaar in gesprek gaan over geld, kunnen er oplossingen komen voor bestaande problemen, stelt ZN. De brancheorganisatie nodigt betrokkenen uit om deel te nemen aan de dialoog op de website.

Als het aan de zorgverzekeraars ligt, dan is deelname aan de dialoog niet vrijblijvend. “Die is niet alleen gericht op het vergroten van het wederzijds begrip: zorgverzekeraars staan ook open voor suggesties voor concrete verbeteringen in de manier waarop zij zelf hun rol vervullen”, stelt ZN op haar website.

De verzekeraars ASR, Menzis, CZ, Eno, De Friesland, ONVZ, VGZ, Zilveren Kruis en Zorg en Zekerheid participeren actief op de website zorgdialoog.nu.

© Nationale Zorggids