Normal_alles2

Net als een jaar geleden gaan er wederom minder mensen wisselen van zorgverzekeraar. Het aantal overstappers zou twintig procent lager liggen dan vorig jaar, toen 1,1 miljoen mensen voor een andere aanbieder kozen. Dat meldt vergelijkingssite Zorgkiezer.nl.

Dat er minder mensen overstappen komt omdat het thema minder leeft, zegt Peter Ruys van Zorgkiezer. "De zorgpremie steeg met slechts 3 euro en er waren geen grote wijzigingen zoals de 'vrije artsenkeuze' discussie vorig jaar. Daarnaast zijn verzekeraars terughoudender met marketingacties en reclame op tv.”

Ook adverteren de verzekeraars niet meer met scherpe tarieven, stelt de vergelijker. "Ook houden de verzekeraars de hand op de knip. Er werd tot en met week 52 bijna 3 miljoen euro (8 procent) minder uitgegeven aan reclame op radio, televisie en dagbladen", aldus Ruys.

Definitieve cijfers over het aantal overstappers worden pa na de jaarwisseling bekend. Verzekerden hebben nog tot vannacht om de overstap te regelen. Ook is het mogelijk om enkel de eigen zorgverzekering op te zeggen. Mensen die dit doen hebben dan tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekeraar te kiezen. 

© Nationale Zorggids