Zo blijf je gezond

We weten het allemaal wel. Om onze weerstand goed op peil te houden moeten we gezond eten, regelmatig bewegen en goed slapen. Maar ‘weten’ is nog niet gezond eten en al die andere energieke activiteiten. Hoe doe je dat dan? 

Blijf in beweging

’s Morgens neem je je nog voor na het werk een rondje te gaan hardlopen, maar als de klok de vier is gepasseerd is de rek er wel uit. Je stopt je computer in je laptoptas 17 inch en haast je een half uur later naar huis. Daar is de bank.  
 
Juist dat is het moment om, nog voordat je gaat zitten, je richting je sportkleding te spoeden. Dan heb je de keuze al gemaakt en is er geen weg terug. Je gaat, als is het maar een half uurtje, die frisse buitenlucht in. Het weer doet er niet toe.
 

Plan je maaltijden

Als het om gezonde voeding gaat, is het belangrijk niet op het laatste moment te gaan bedenken wat je gaat eten, maar van tevoren een planning erop los te laten. Preppen is een hit, maar dat is niet iedereen gegeven. De hele zondagavond in de keuken staan om alles klaar te maken voor de hele week, is best een kunst. Ook al beweren diehard preppers dat dat alleszins meevalt. Je kunt het dus een keer proberen, maar is het je te veel dan kies je ervoor om bijvoorbeeld voor twee dagen je maaltijden voor te bereiden. Kan toch ook prima!  
 

Eet bewust en geniet ervan

Wát je eet is misschien nog wel het allerbelangrijkste. Kies voor veel vers, voor groenten en fruit, voor niet te veel zout en geen suiker. Er zijn websites, instagramposts en boeken genoeg over wat gezonde voeding is. Of je nu kiest voor veganistisch, vegetarisch of met vlees en zuivel. Alles is mogelijk, maar wees je bewust van wat je eet. Belangrijk is ook dat je ervan geniet. 
 

Kies voor een regelmatig slaapritme

Bijkomend voordeel van dit alles is dat je je weerstand goed op peil houdt. Dat doet je ook door goed te slapen. Een goede nachtrust doet je hele lijf en geest herstellen. Probeer regelmaat in je slaapritme te krijgen. Dat werkt het beste. 
 

Vriendschappen zijn belangrijk

Regelmatig je Cowboysbag pakken en met vrienden of familie afspreken blijft een enorme boost voor je welzijn te zijn. Eigenlijk kunnen we niet zonder. Het is van grote waarde in ons leven. Laat je dus niet te veel meeslepen door je werk bijvoorbeeld. Kies bewust voor die belangrijke contacten. 
 

Geef jezelf eens een cadeautje

Goed voor jezelf zorgen is dan ook meer dan louter af en toe een kop koffiedrinken in de stad of ‘snoep verstandig eet een appel’ opvolgen. Het gaat erom dat je je leven zo inkleedt dat je én gezond bezig bent én geniet. Genieten mag dan ook best eens zijn dat je jezelf een cadeautje geeft. Koop die mooie Plevier tas als je daar al weken naar zit te kijken. Je wordt er blij en positief van, je ziet er meteen goed uit en het motiveert je om goed bezig te blijven.