Gemiddeld 92 procent van alle ziekenhuizen gecontracteerd voor 2024

Zorgverzekeraars hebben gemiddeld 92 procent van alle ziekenhuizen gecontracteerd voor 2024. Twee weken geleden stond dit nog op 84 procent. Bij sommige zorgverzekeraars was slechts 31 tot 65 procent van de zorgcontracten gesloten. Volgens Geld.nl is er een flinke inhaalslag gemaakt. Dit meldt de vergelijkingssite. 

Van de tien actie zorgverzekeringsmaatschappijen heeft de helft alle contracten met de ziekenhuis ondertekend of is dit alvast toegezegd aan hun klanten. Wel moeten verzekerden te allen tijde rekening houden met welke basisverzekering ze kiezen, benadrukt Geld.nl. Met een budgetpolis van Aevitae, De christelijke zorgverzekeraar en Zilveren Kruis kun je alsnog maar bij een beperkt aantal ziekenhuizen terecht. Met de andere basisverzekeringen van deze concerns kun je wel zorg ontvangen in alle ziekenhuizen in Nederland.

DSW loopt achter

Bijna alle zorgverzekeraars hebben gemiddeld zeker 86 procent van ziekenhuizen gecontracteerd. DSW loopt met 54 procent achter op de rest. Wel zegt de verzekeraar jaarlijks met alle ziekenhuizen samen te werken, dus verwacht het bedrijf dat dit ook voor 2024 het geval is.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky