Duizend (ex-)Hagenaars krijgen onterecht korting op zorgverzekering VGZ

Ruim duizend mensen in den Haag hebben per abuis een polis voor de Haagse Zorgverzekering 2024 van VGZ gekregen; een collectieve zorgpolis voor mensen met een kleine portemonnee. De verzekeraar spreekt van een administratieve fout die niet meer hersteld wordt dit jaar. Verzekerden mogen hier namelijk niet de dupe van zijn, meent de gemeente Den Haag. Dus de mensen die inmiddels te veel verdienen voor deze collectieve zorgpolis en mensen die dit jaar niet meer in Den Haag wonen kunnen deze in 2024 gewoon gebruiken. Dit meldt Omroep West. 

Minima in Den Haag kunnen de Haagse Zorgverzekering 2024 afsluiten. Zij krijgen korting op hun premie. De gemeente toetst ieder jaar of inwoners met deze polis hier rechtmatig gebruik van maken en kijkt daarbij onder meer naar inkomen en vermogen en naar woonplaats. Iedere verandering stuurt de gemeente in een lijst op naar VGZ. Deze is op tijd aangeleverd bij VGZ, maar de lijst van 1064 verzekerden die niet meer aan de voorwaarden voor een collectieve minimapolis voldoen is niet bijgewerkt. Door een menselijke fout kunnen zij in 2024 alsnog gebruikmaken van de verzekering.

Geen inwoners benadeeld

De gemeente Den Haag wil niet dat ze groep verzekerden zomaar uit de Haagse Zorgverzekering wordt gezet en daarom kunnen ze ook dit jaar profiteren van de voordelen. “Er zijn geen inwoners benadeeld. De afgelopen dagen is er zeer intensief contact geweest met VGZ en is erkend dat dit aan hun kant niet goed is gegaan.”

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky