SDW

UTRECHT - Zorgaanbieder Stichting Dag- en Woonvoorzieningen (SDW) ondersteunt en begeleidt mensen met een verstandelijke beperking. De organisatie biedt sinds kort een traject voor jongeren met een licht verstandelijke handicap, om ze te ondersteunen bij onder andere het vinden van werk en een eigen onderdak. Dit meldt de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN).

Het programma heet Intensieve Personal Coaching en biedt intensieve begeleiding voor licht verstandelijk gehandicapte jongeren tussen de 17 en 35 jaar die dreigen dakloos te worden. Er wordt samen met een gekwalificeerde coach in twintig weken gewerkt aan het opbouwen van een nieuw leven. Hierbij kan men denken aan bijvoorbeeld een netwerk om op terug te vallen, werk of opleiding en een eigen onderdak.

De jongere wordt ondersteund in het nemen van verantwoordelijkheden en wordt er geluisterd naar hem of haar. “We geven de jongere in die twintig weken goede handvatten om zelfstandig goed te kunnen leven”, aldus unitleider Anita van Achterberg.

© Nationale Zorggids / Florian Kersten