Normal_openbaar_vervoer
Mensen met een beperking kunnen in Den Haag een gratis cursus reizen met de RandstadRail volgen. De cursus wordt aangeboden door de Haagse gehandicaptenvereniging Voorall. Dit meldt Leefwijzer.
 
Voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking blijkt reizen met het openbaar vervoer soms nog lastig. Voorall wil er met de training voor zorgen dat mensen met een handicap minder afhankelijk worden van taxi-bussen en meer in staat zijn hun eigen mobiliteit te bepalen. 
 
In de cursus zullen vrijwillige coaches van Voorall mensen met een beperking bekend maken in het reizen met de RandstadRail. Tijdens maximaal drie begeleidingsritten leert de coach de cursist handigheidjes die belangrijk zijn tijdens het reizen. Bijvoorbeeld hoe de rolstoel of scootmobiel in de RandstadRail moet worden geparkeerd en waar iemand die (niet) goed kan zien het beste kan gaan zitten. De begeleiding van de coaches is gratis, het openbaar vervoersbedrijf HTM stelt plaatsbewijzen beschikbaar voor zowel coach als cursist. Meer informatie over de cursus is te vinden op www.voorall.nl.
 
© Nationale Zorggids