Logo_unnamed

Inwoners van de provincie Utrecht van 66 plus en met een inkomen van maximaal 21.000 euro kunnen nog steeds gebruik maken van het gratis OV-abonnement. In de hele provincie Utrecht kunnen ouderen met een krappe beurs met dit abonnement na 9 uur ’s ochtends gratis gebruik maken van bus en tram. De actie loopt tot 9 december 2023. Dit meldt de provincie Utrecht.

De provincie Utrecht vindt het belangrijk om iedereen bewegingsvrijheid te bieden en de gelegenheid te geven sociale contacten te onderhouden. Daarom is de provincie verleden jaar gestart met de proef gratis OV. Tot op heden vroegen 3500 personen een abonnement aan en maken al ruim 2550 ouderen gebruik van de actie. Hoewel de actie nu al geslaagd is, nodigt de provincie ouderen die nog geen aanvraag voor vrij reizen hebben gedaan dit alsnog te doen. Er zijn nog OV-abonnementen beschikbaar. Mensen die het lastig vinden om het aanvraagformulier in te vullen, bijvoorbeeld met het downloaden van de inkomensverklaring bij de Belastingdienst, kunnen hulp vragen bij een bibliotheek in de buurt. De actie loopt tot 9 december van dit jaar.

66 plussers met laag inkomen

Ouderen die de leeftijd van 66 jaar hebben bereikt, in de provincie Utrecht wonen en niet meer te besteden hebben dan 21.000 euro per jaar - dit was voorheen 17.700 euro maar de AOW-grens is dit jaar verhoogd - kunnen gebruik maken van dit aanbod.  Iedereen die met een inkomstenverklaring van de Belastingdienst kan aantonen dat hij/zij aan deze voorwaarden voldoet en zich heeft aangemeld, ontvangt een gratis OV-abonnement dat op hun persoonlijke OV-chipkaart wordt geladen.

www.gratisreizenouderen.nl

Op de website www.gratisreizenouderen.nl kan het gratis OV-abonnement worden aangevraagd. Hier staat uitgelegd welke stappen mensen moeten nemen om het abonnement aan te vragen.

Door: Nationale Zorggids