Normal_school_rolstoel_gehandicapt

Staatssecretaris Klijnsma (SZW) heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over de voortzetting van de Subsidieregeling scholing jonggehandicapten met ernstige scholingsbelemmeringen. Voorlopig blijft de regeling bestaan. Dat meldt ANGO.

Met de subsidie wordt aangepaste scholing gefinancierd voor ernstig gehandicapten. Voorwaarde is dat de scholing is gericht op het behalen van een diploma of certificaten van een beroepsopleiding met als doel plaatsing op een baan. Het gaat om een integraal aanbod van scholing, (na)zorg en arbeidsbemiddeling. De termijn van deze regeling verloopt aan het eind van dit jaar.

Na een evaluatie van de regeling door het Ministerie bespreekt Klijnsma de uitkomsten met de bestuurders van de betrokken scholingsinstellingen. Partijen in de keten moeten meer samenwerken bij ondersteuning bij scholing en werk en bij de inrichting van een goed functionerende (regionale) dienstverlening aan mensen met arbeidsbeperkingen.

De regeling blijft ook in 2014 van kracht voor de doelgroep, waarvan alleen de zwaarste gevallen een aanvraag voor vier jaar kunnen indienen. Voor hen dient de regeling vaak als laatste redmiddel voor scholing en werk, aldus de staatssecretaris. Zij gaat nadenken of er, gezien de stelselwijzigingen, op termijn nog wel een aparte scholingsregeling nodig is.

© Nationale Zorggids