Logo_sint-maartenskliniek-3

De Sint Maartenskliniek in Nijmegen heeft een speciale website gelanceerd voor patiënten met reumatoïde artritis en hun zorgverleners. Via deze online portal biedt de kliniek informatie die patiënten nodig hebben rond de behandeling. Dit meldt De Gelderlander.

De Sint Maartenskliniek is gespecialiseerd in de behandeling van aandoening die de houding en beweging beïnvloeden. Jaarlijks behandelt de kliniek ruim 10.000 mensen voor reumatische aandoeningen. De kliniek gaat de reguliere behandeling nu ondersteunen via digitale weg met de speciale portal op internet.

De Sint Maartenskliniek had al goede ervaringen opgedaan met het begeleiden via een online portal voor patiënten met andere orthopedische aandoeningen. De kliniek heeft daarom besloten deze dienst ook aan te bieden voor reumapatiënten. De website is onderverdeeld in de verschillende behandelfasen die een patiënt doorloopt van diagnose en onderzoek tot behandeling en controle. Naast informatieve teksten zijn er op de portal ook filmpjes te vinden waarin behandelaars zich voorstellen en een toelichting geven.

Naast de portal heeft de Sint Maartenskliniek ook de netwerksite Artritiszorgnet gelanceerd. Dit netwerk moet de samenwerking en uitwisseling bevorderen tussen met artritis en zorgverleners.

©Nationale Zorggids