Logo_ms_fonds

Op Wereld MS Dag (28 mei) lanceert het Nationaal MS Fonds de website msinbehandeling.nl. Deze website is uniek omdat het de fabels en feiten omtrent verschillende behandelingen voor mensen met MS (multiple sclerose) bespreekt en een totaaloverzicht geeft van de mogelijkheden op medicatiegebied.

Tevens bestaat via de site de mogelijkheid om prangende vragen van mensen met MS door een neuroloog beantwoord te krijgen. 'MS in behandeling' levert een bijdrage aan het verhelpen van vele misverstanden over de verschillende behandelingen voor MS en levert patiënten betrouwbare, onafhankelijke informatie die door deskundigen is goedgekeurd.

Fabels en feiten
Over MS en de behandeling daarvan bestaan veel misverstanden. Het Nationaal MS Fonds grijpt de Wereld MS Dag aan om enkele fabels over MS uit de wereld te helpen. Een hardnekkig misverstand is bijvoorbeeld dat MS een spierziekte is. Dit klopt niet, want MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Bij MS is de isolatielaag (myeline) rond de zenuwcellen aangetast waardoor de overdracht van prikkels in het zenuwstelsel verstoord kan raken. De exacte plaatsen van deze beschadigingen in het centrale zenuwstelsel bepalen de klachten waar iemand met MS mee te maken heeft. Dit kan voor een ieder met MS anders zijn. Zo kan de een last hebben van zijn of haar ogen en de ander bijvoorbeeld loopproblemen ervaren.

Verschillende fabels en feiten over MS zijn op 28 mei te vinden op de website van het Nationaal MS Fonds: www.nationaalmsfonds.nl, op Facebook en Twitter. Op de nieuwe website www.msinbehandeling.nl staat vanaf 28 mei informatie over de verschillende behandelingen.

© Nationale Zorggids