Logo_ms_fonds

Het Nationaal MS Fonds organiseert regelmatig activiteiten voor mensen met de ziekte Multiple Sclerose (MS) die hen motiveren om grenzen te verleggen en om naar hun mogelijkheden te kijken. Voor het begeleiden van deze activiteiten zoekt het fonds vrijwilligers.

Een voorbeeld van deze activiteiten zijn de regelmatig georganiseerde zeilweekenden op het Robinson Crusoe eiland aan de Loosdrechtse Plassen. Tijdens deze weekenden kunnen mensen met MS deelnemen aan aangepaste watersporten in een ongedwongen en gezellige sfeer. Iedereen met MS kan aan deze weekenden mee doen, ook wanneer men een beperking heeft of hulp bij verzorging nodig heeft. Bij de activiteiten zijn altijd professionele verzorgende en verpleegkundige vrijwilligers aanwezig die de deelnemers kunnen bijstaan waar dat nodig is.

Omdat de animo voor de zeilweekenden steeds groter wordt is het MS Fonds op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers in de verzorging en/of verpleging. Het eerste zeilweekend wordt gehouden van 5 tot en met 7 september, het tweed zeilweekend vindt plaats van 19 tot en met 21 september. De weekenden beginnen op vrijdag rond 19.00 uur en eindigen op zondag rond 16.00 uur.

Mensen die het leuk vinden om als verplegende of verzorgende vrijwilliger mee te gaan tijdens activiteiten kunnen contact opnemen met Astrid Hussaarts van het Nationaal MS Fonds via astrid@nationaalmsfonds.nl of 010-5919839.

© Nationale Zorggids