Logo_dela

Acteurs hebben de Oscars, televisiepresentatoren de Gouden Televizierring. Vanaf dit jaar is er ook een award voor mensen met een beperking die anderen inspireren: de Gouden Venus van Milo. Sinds gisteren kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen via www.top100onbeperkt.nl. Op 27 mei worden de winnaar en de top 10 bekend gemaakt tijdens de Supportbeurs in Utrecht door Edzo Doeve, algemeen directeur van coöperatie DELA. Dat meldt DELA. 

Bekende en minder bekende Nederlanders hebben een notering in de lijst ‘Onbeperkte 100’ gekregen. De lijst is tot stand gekomen door een oproep om mensen met een beperking hiervoor aan te melden. Hier werd veel gehoor aan gegeven: zo’n 700 mensen nomineerden een ander. Op de site is terug te lezen waarom deze mensen genomineerd zijn.
 
De Gouden Venus van Milo is in het leven geroepen door het goededoelenfonds van coöperatie DELA: “Iedereen wil van betekenis zijn, we willen er allemaal toe doen”, aldus Edzo Doeve, algemeen directeur van DELA. “Van betekenis zijn maakt dat je je gewaardeerd voelt en meetelt in onze samenleving. Er zijn veel goede voorbeelden in Nederland van mensen met een beperking die van enorme waarde zijn voor anderen en de maatschappij. Dat wordt nog onvoldoende erkend. Wij willen hen graag in het zonnetje zetten met deze award.”
 
Naast De Gouden Venus van Milo ontvangt de winnaar van het DELA goededoelenfonds 10.000 euro, te besteden aan een goed doel waar hij of zij persoonlijk bij betrokken is. Nummer twee en drie op de lijst ontvangen de zilveren en bronzen Venus van Milo met daaraan een bedrag gekoppeld van respectievelijk 5.000 euro en 2.500 euro.
 
Met het thema ‘Onbeperkt!’ nodigt het DELA goededoelenfonds mensen met een beperking uit om, als vrijwilliger, iets goeds te doen voor een ander. Samen met leden en medewerkers van coöperatie DELA. Door iets goeds te doen voor een ander geven we het leven meer betekenis. Het is de bedoeling dat mensen met een beperking het project uitvoeren. 

©Nationale Zorggids