Normal_verstandelijke_gehandicapt_kind__down_handicap

De werkplaatsmethode ‘Dromen, ontdekken en doen!’ van consortium Sterker Op Eigen Benen is door een jury van Kennisplein Gehandicaptensector uitgekozen om uitgevoerd te worden. Mensen met een verstandelijke beperking ontdekken dankzij de methode hoe ze beweging onderdeel kunnen maken van het dagelijks leven. Het project wordt gefinancierd door Stichting SPZ. Dat meldt Kennisplein Gehandicaptensector.

Begin augustus riep Kennisplein Gehandicaptensector partijen in de gehandicaptenzorg op om hun idee voor een werkplaats in te dienen rondom het thema ‘aanpakken/methoden die mensen met een verstandelijke beperking stimuleren onbeperkt actief te bewegen’. Consortium Sterker Op Eigen Benen levert met het werkplaatsvoorstel een aangepaste versie van een bestaande methode. Echter richt de nieuwe versie zich specifiek op mensen met een verstandelijke beperking die thuis wonen.

Met ‘Dromen, ontdekken en doen!’ doorlopen de gebruikers de drie genoemde fases, waarbij vooral eigen regie en motivatie centraal staan. Ook wordt er geleund op de steun van mensen uit de omgeving. De jury heeft voor dit voorstel gekozen omdat het voorstel al bestaat en zich bewezen heeft voor de ambulante praktijk.

Het consortium Sterker Op Eigen Benen bestaat uit een onderzoeksgroep van het Radboudumc, en onder andere Pluryn, Koraal Groep, Philadelphia en ‘s Heerenloo. 

Door: Redactie Nationale Zorggids