Normal_energierekening

Sinds Prinsjesdag is er in de Tweede Kamer al veel gesproken over het prijsplafond voor energie. Daarbij was er de nodige aandacht voor mensen die vanwege zorg te maken hebben met aanzienlijk hoger verbruik van energie en gas. Een oplossing is er echter nog niet, terwijl veel mensen in de achterban van Ieder(in) momenteel in grote onzekerheid leven over de enorm gestegen kosten voor gas en elektriciteit. Dit meldt Ieder(in).

Wat betreft een oplossing voor deze groep wordt nog een bericht vanuit het ministerie van Volksgezondheid verwacht. In afwachting van wat daaruit komt, maakt Ieder(in) zorgen of duidelijk genoeg is dat het om een oplossing gaat voor de schrijnende situatie van tienduizenden mensen die kampen met vanwege zorg onvermijdbaar hoge energiekosten.

Heldere oplossing

De belangenbehartiger voor mensen met een beperking of chronische ziekte doet daarom met een brief een dringend beroep op de Tweede Kamer en kabinet om snel met een heldere oplossing te komen voor deze mensen. In de brief staat een toelichting om wat voor hoge onvermijdbare energiekosten het gaat en voorbeelden van mensen die hierdoor worden getroffen.

Door: Nationale Zorggids