Steffie geeft eenvoudige uitleg over schoonmaken en bewaren kunstgebit

Op kunstgebit.steffie.nl kunnen mensen met een verstandelijke beperking en een kunstgebit terecht voor een eenvoudige uitleg over hoe ze hun kunstgebit schoonmaken en bewaren. Omdat mensen met een verstandelijke beperking meer kansen hebben op problemen in de mond, zoals een afwijkende tandstand, gebitsbeschadiging of door voedingsgewoonten die invloed hebben op de mondgezondheid. Daardoor hebben veel van hen een kunstgebit. Goede mondhygiëne is ook dan belangrijk en om informatie hierover toegankelijk te maken is er Steffie. Dit meldt Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT). 

Begeleiders en cliënten in de zorg hebben volgens ONT regelmatig aangegeven behoefte te hebben aan eenvoudige uitleg over het dragen, schoonmaken en bewaren van een kunstgebit. Op kunstgebit.steffie.nl is die informatie nu te vinden. Steffie geeft tips die zijn gemaakt met hulp van ervaringsdeskundigen met een beperking.

Feestelijke opening

De website wordt op 21 maart 2024 feestelijk geopend bij zorgorganisatie Ons Tweede Thuis, die dit samen met Leer Zelf Online, Zorg en Zekerheid en ONT op touw heeft gezet.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky