Meldpunt in Haarlem voor hulpbehoevenden die lang wachten op rolstoel

Inwoners van Haarlem die lang moeten wachten op een rolstoel, traplift of ander medisch hulpmiddel, kunnen hierover een melding indienen bij een nieuw meldpunt van politieke partij BVNL. Het meldpunt moet inzicht geven in het aantal Haarlemmers dat wacht op gemeentelijke hulp en ondersteuning. Dit meldt het Haarlems Dagblad.

Net als in andere gemeenten, duurt het ook in Haarlem steeds meer Wmo-aanvragen binnenkomen waardoor de wachttijden toenemen. Door het inzichtelijk maken van het aantal wachtenden op een medisch hulpmiddel, kan de gemeente mogelijk meer geld beschikbaar stellen voor het oplossen van dit probleem. Als inderdaad blijkt dat extra geld nodig is, zal BVNL daar bij het stadsbestuur op aandringen.

Lange wachttijden melden

Haarlemmers die lang wachten op een rolstoel, traplift of ander middel en een klacht willen indienen, kunnen dat doen via het e-mailadres langewachttijden@bvnl.nl. Ouderen die dusdanig lang moeten wachten op reparatie van een scootmobiel en daardoor hun dagelijkse leven niet kunnen hervatten, kunnen dat ook melden.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky