Tablet, iPad

AMSTERDAM - Een vierjarig meisje uit Groot-Brittanië krijgt al hulp van een psychiater om van haar iPad-verslaving af te komen en is daarmee de jongste persoon met een dergelijke verslaving in het land. Dat meldt het Algemeen Dagblad op basis van berichtgeving van de Daily Mail.

Een dokter die het meisje onderzocht stelde vast dat ze dwangmatig gedrag vertoont en tevens ontwenningsverschijnselen wanneer de tablet haar wordt ontnomen. De krant zegt dat zij reeds vanaf haar derde jaar verslaafd raakte aan spelletjes op het apparaat.

Het verhaal van het meisje staat absoluut niet op zichzelf. Doordat steeds meer ouders hun kinderen met spelletjes op de tablet zoethouden, is dergelijk dwangmatig gedrag veel voorkomend bij jonge kinderen. "Als kinderen de felle kleurtjes zien willen ze ermee spelen en kunnen ze verslaafd raken. Dat kan op zijn beurt weer leiden tot oncontroleerbaar gedrag wanneer het apparaat wordt afgenomen", aldus een arts die ouders erop wijst hun elektronische apparaten niet rond te laten slingeren.

© Nationale Zorggids / Ype van Woersem