Normal_autisme_jongen__compfight_

Op 8 oktober 2015 organiseert Raeger het symposium ‘Early intervention bij autisme’. Vroeghulp is in Nederland nog onderbelicht. Studies uit o.a. Amerika tonen aan dat kinderen met autisme zich beter ontwikkelen als ze op jonge leeftijd behandeld worden. Het zogenaamde Social Return on Investment is dan veel groter (SROI).

Speciaal voor dit symposium komt dr. Raun Melmed uit de Verenigde Staten naar Nederland. Dr. Melmed is medisch directeur van het Melmed Center en oprichter en medisch directeur van SARRC (Southwest Autism and Resource Center). Hij is specialist op het gebied van autisme en voornamelijk op het gebied van vroege interventie. Tijdens dit symposium zal hij deskundigen meenemen in de wereld van vroege interventie en hen vaardigheden aanleren om signalen bij kinderen zo vroeg mogelijk te herkennen. Ook wordt aandacht gegeven aan het adviseren over het behandeltraject.

Het symposium is bedoeld voor psychiaters, psychologen, pedagogen, kinderartsen, artsen van consultatiebureau, leerkrachten, orthopedagogen, logopedisten, schoolartsen en therapeuten. Belangstellenden kunnen zich inschrijven door voor 1 september 2015 een mail te sturen naar info@raeger.nl onder vermelding van BIG-nummer, NAW gegevens en de organisatie waar u voor werkt. Het symposium begint om 13.30 uur en eindigt om 20.30 uur.

© Nationale Zorggids