Logo_ggz_westelijk_noord-brabant

GGZ West Noord-Brabant (WNB) heeft mogelijk een miljoenenclaim aan haar broek hangen als gevolg van een tekort aan psychiaters. De instelling heeft afspraken gemaakt met zorgverzekeraars die later aangepast werden, waardoor bepaalde declaraties niet vergoed dreigen te worden. Dit meldt Zorgvisie.

GGZ WNB kampt al langere tijd met een tekort aan psychiaters. Hierdoor kunnen nieuwe patiënten bij hun intake in plaats van een psychiater, een andere deskundige arts voor zich krijgen. De wisseling van hulpverlener was goedgekeurd door zorgverzekeraars, zodat de zorgverlening gewoon door kon blijven gaan.

Het tekort aan psychiaters blijkt een landelijk probleem. GGZ WNB heeft geprobeerd het probleem lokaal op te lossen door in sommige delen van de behandeling andere hulpverleners in te zetten. Echter heeft de zorgverzekeraar bepaalde regels aangescherpt waardoor niet alle declaraties meer worden goedgekeurd.

Een miljoenenclaim kan het gevolg zijn voor GGZ WNB. De instelling voor geestelijke gezondheidszorg zit al langer in zwaar weer. In december kondigde GGZ WNB aan 60 fte's te moeten schrappen door bezuinigingen van de overheid.

© Nationale Zorggids