Normal_suiker-gewicht-afvallen

De hoeveelheid suiker die mannen per dag binnen krijgen, zou de kans op een psychose kunnen beïnvloeden. Dit blijkt uit onderzoek van wetenschappers van de University College London. Mannen met een hoge suikerinname lopen meer risico, terwijl er bij vrouwen geen relatie is gevonden tussen de suikerconsumptie en een verhoogde kans op psychische stoornissen of depressie. Dit meldt NU.nl.

Aan het onderzoek deden 5.000 mannen en 2.000 vrouwen mee. Door middel van vragenlijsten werden de deelnemers over een periode van twintig jaar regelmatig gevraagd naar hun suikerinname en geestelijke gezondheid. De onderzoekers kwamen daarbij tot de conclusie dat er een relatie is tussen een hoge suikerinname en psychische klachten en depressie bij mannen.

Wanneer mannen meer dan 67 gram suiker per dag innemen, verhoogd dat de kans op psychische stoornissen voor een periode van vijf jaar met 23 procent. Waarom de onderzoekers datzelfde verband niet bij vrouwen konden constateren, is niet duidelijk. Meer onderzoek zou mogelijk kunnen uitwijzen waarom een hoge suikerinname bij vrouwen voor minder risico’s zorgt. Ook stellen de onderzoekers dat een psychische stoornis niet zo maar leidt tot een hogere suikerinname.

Door: Redactie Nationale Zorggids