Normal_rss_entry-109785

Michael P. heeft vanaf half september een opleiding tot hovenier gevolgd aan de avondschool bij het Wellantcollege in Houten. De 27-jarige man wordt verdacht van moord of doodslag, vrijheidsberoving en het verkrachten van Anne Faber. Bij omwonenden was eerder al ophef ontstaan over de vrijheden die P. had tijdens zijn verbleef in de kliniek voor forensische psychiatrie Altrecht Aventurijn in Den Dolder.

"Hij heeft een avondopleiding gevolgd in een praktijk op het terrein van het college'', aldus een woordvoerster naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf.

"We waren erg verrast. We waren niet op de hoogte van zijn achtergrond. Dat weten we in verband met de privacy nooit. Door de jaren heen hebben hier wel vaker mensen van de kliniek onder begeleiding een opleiding gevolgd en dat is altijd goed gegaan. We gaan hierbij af op het oordeel van de professionals in de kliniek. Het volgen van een opleiding vergroot ook de kansen bij de terugkeer in de maatschappij.'' De school heeft inmiddels een gesprek gehad met cursisten die met P. een opleiding volgden.

Woensdag liet het Openbaar Ministerie (OM) weten dat P. wordt onderzocht in het Pieter Baan Centrum. De officieren van justitie hadden bij de rechter-commissaris gevorderd dat hij in het Pieter Baan Centrum zou worden geplaatst voor een persoonlijkheidsonderzoek en die vordering is toegewezen. "Voordat het resultaat van het persoonlijkheidsonderzoek bekend is, zullen er maanden zijn verstreken. Ook voor het onderzoek door de recherche zal gelet op de grote omvang veel tijd nodig zijn", meldt het OM. Op 10 januari moet P. voor de rechter verschijnen, zo is de planning. Het gaat dan om een niet-inhoudelijke zitting.

Door: ANP