Normal_hek_prikkeldraad_gevangenis

De Forensisch Psychiatrische Kliniek (FPK) in Assen krijgt door het openen van een tweede afdeling twaalf extra plekken beschikbaar voor de behandeling van zedendelinquenten. Hierbij is niet altijd sprake van tbs, er zijn ook cliënten met een lichte maatregel. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

De komst van de tweede afdeling in de tbs-kliniek zorgt er voor dat er nu plaats is voor 24 cliënten. Cliënten reageerden niet verheugd op het nieuws dat er meer bewoners bij zullen komen. Een cliënt die zelf als kind is misbruikt, is bijvoorbeeld bang om iemand tegen te komen die vergelijkbaar misbruik heeft gepleegd. Anderen zeggen dat het niet goed is voor de stad Assen om nog meer tbs’ers op te nemen. Wie aan het einde van de behandeling mag resocialiseren, doet dat in de omgeving van Assen.

Resocialisatie in Assen

Jolanda Ubers, woordvoerster van GGZ Drenthe waar de kliniek onder valt, zegt dat er juist heel hard wordt gewerkt om de samenstelling en de behandeling van de cliënten zo goed mogelijk te laten verlopen. “Als dat betekend dat er mensen bij elkaar moeten worden gezet op een afdeling, dan doen we dat. Maar we hebben ook gemengde groepen.” Ook stelt Ubels dat resocialisering onderdeel is van de strafmaatregel. “Aan het verblijf in de FPK zit een einddatum. Onze inspanningen zijn er altijd op gericht mensen terug te laten keren in de maatschappij.”

De geruchten dat twee medewerkers niet met zedendelinquenten wilden werken en daarom zijn overgeplaatst, is Ubels niet bekend “Maar voor medewerkers geld eigenlijk hetzelfde als voor patiënten. Als zij op een andere afdeling beter tot hun recht komen, zullen we dat niet nalaten.”

Door: Redactie Nationale Zorggids