Normal_politie__rug_agent_1556940a

Politieagenten en ambulancepersoneel hadden vrijdagavond hun handen vol aan een man die vermoedelijk onder de invloed was van de drug GHB. De man was agressief en moeilijk aanspreekbaar. Dit meldt de Politie. 

Vrijdagavond rond 19.00 uur belden omstanders de politie. Zij maakten zich zorgen over een man die op dat moment door de Haagse straten liep. De man was duidelijk onder invloed van verdovende middelen: hij was moeilijk aanspreekbaar, maar werkte met agenten mee en stapte in een politieauto. Onderweg naar het ziekenhuis verslechterde de toestand van de man, waarop de agenten hem uit de auto haalden en op straat legden om hem medische hulp te kunnen  verlenen. Ondertussen werd een ambulance gebeld.

Op dat moment kwam de man weer bij en stond op. Vervolgens schopte hij in het rond tegen fietsen, ruiten en brommers. Ook was hij agressief richting hulpverleners. Er waren meerdere agenten nodig om de man in bedwang te houden. Eenmaal in het ziekenhuis kreeg hij de benodigde zorg en vertelde hij de agenten dat hij GHB had gehad.

Door het gebruik van GHB kunnen grenzen vervagen, waardoor een gebruiker dingen doet die hij eigenlijk niet wilt. Ook kan er misbruik gemaakt worden van iemand die onder invloed van GHB is en kun je erdoor ‘out’ gaan, ofwel je bewustzijn verliezen. Dit kan levensgevaarlijk zijn, zo blijkt uit een recente zaak die zich afspeelde in de rechtbank.

Door: Nationale Zorggids