Normal_hond_hulphond

Vijf hulphonden van hulphondenschool De CLiCK flink geschrokken van vuurwerk dat tussen hen in belandde. De eigenaresse van de school vreest ervoor dat de vooruitgang die met sommige honden is geboekt nu teniet is gedaan. Dit meldt de Telegraaf. 

Op het moment dat één van de honden kennismaakte met zijn nieuwe gastgezin, werd er vuurwerk naar de groep gegooid. Een rotje kwam tussen de honden te liggen en kwam tot ontsteking. In een Facebookpost laat de eigenaresse van de hondenschool weten dat de honden erg zijn aangedaan. De hond van het gastgezin bleef de hele dag bibberen terwijl de andere honden – die toen nog in de auto zaten – de hele dag onrustig bleven. “Het kan heel goed zijn dat er een paar honden nu voor altijd verpest zijn.”

Schadevergoeding

De kans bestaat dat sommige van de honden door dit incident geen hulphond meer kunnen zijn. Daarvoor eist de school een schadevergoeding van de vuurwerkgooiende jongens. Ook is inmiddels aangifte gedaan, maar kon de politie bij huiszoeking geen vuurwerk vinden. Hun namen staan wel in het systeem. 

Door: Nationale Zorggids