Normal_mishandeling_kind_verdriet_angst

DEN HAAG - De veiligheid van kinderen bij Bureau Jeugdzorg Haaglanden/Zuid-Holland is niet in het geding geweest. Dat is de reactie op de negatieve berichtgeving uit de media van Bureau Jeugdzorg Zuid-Holland.

Bureau Jeugdzorg Haaglanden/Zuid-Holland werd afgelopen oktober door de Inspectie Jeugdzorg voor ten minste een jaar onder verscherpt toezicht geplaatst omdat de instelling over een lagere periode en bij herhaalde toetsing door de inspectie niet in staat was gebleken om de ‘Verzoeken tot onderzoek’ aan de gestelde kwaliteitseisen te laten voldoen.

De zorginstelling laat echter weten dat zij bij ernstige en acute zorgen over de veiligheid van een kind bij de Raad voor de Kinderbescherming altijd met spoed een verzoek indient voor een Voorlopige Ondertoezichtstelling en dat zij direct actie onderneemt.

Bureau Jeugdzorg Zuid-Holland en Bureau Jeugdzorg Haaglanden werken nauw met elkaar samen. Daaruit is de Stichting Bureaus Jeugdzorg Haaglanden/Zuid-Holland, een gezamenlijke ‘middenstichting’ gevormd.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz