Normal_papierwinkel_stapel_artikelen_werk_bureaucratie

Half juli voerde de Inspectie Jeugdzorg een onaangekondigde controle uit bij Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam (BJAA). De controle betrof de kwaliteit van de accordering van informatie door informanten van BJAA, die bij eerdere controle onder de maat bleek. Inmiddels blijkt het BJAA de accordering op orde te hebben.

In 2012 deed de inspectie onderzoek naar de kwaliteit van de informatie die de bureaus jeugdzorg verstrekken bij verzoeken aan de Raad voor de Kinderbescherming. Daarbij bleek dat bij meer dan de helft van de bureaus de informatie die aan de Raad werd gezonden niet was geverifieerd door degenen die de informatie hadden verstrekt.

Bij hercontrole van de inspectie in april 2013 bleek de kwaliteit van accordering nog steeds onvoldoende verbeterd, waarop de inspectie het verzoek deed aan de BJAA om aanvullende maatregelen te nemen. Tijdens een onverwachte controle op 15 juli jongstleden is geconstateerd door de inspectie dat de teammanagers van BJAA in de afgelopen maanden duidelijk hebben toegezien op accordering van informatie bij meldingen aan de Raad. De kwaliteit van de accordering is hiermee als voldoende beoordeeld.

© Nationale Zorggids