Logo_download__1_

Het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) organiseert op 17 september de bijeenkomst 'School en wijk verbonden'. Het evenement is een learn & share bijeenkomst waarin ingegaan wordt op de knelpunten waar het onderwijs en jeugdhulp in de praktijk tegenaan lopen. Dit meldt het Nederlands Jeugdinstituut. 

Veel gemeenten stemmen hun ondersteunings- en jeugdplannen af op het Op Overeenstemming Gericht Overleg (OOGO). Samenwerkingsverbanden passend onderwijs en betrokken gemeenten bespreken in dit OOGO het gehanteerde ondersteuningsplan. Bedoeling is dat door het OOGO de samenwerking tussen het passend onderwijs en jeugdhulp versterkt wordt. 
 
Het blijkt echter in de praktijk lastig voor alle betrokken partijen om de afgesproken afspraken en plannen na te komen en uit te voeren. Deze bijeenkomst richt zich daarom op de knelpunten waar in de praktijk tegenaan gelopen wordt en hoe deze opgelost kunnen worden. Er wordt onder meer een aantal praktijkvoorbeelden van oplossingen laten zien. Ook worden er korte presentaties gegeven over hoe landen om ons heen bepaalde knelpunten aangepakt hebben. 
 
© Nationale Zorggids