Normal_mishandeling_kind_verdriet_angst

Uit panelgesprekken tussen ouders, hulpverleners en raadsleden in het Overijsselse Wijhe is gebleken dat het nog niet altijd eenvoudig is om de juiste hulpverlener te vinden voor een hulpbehoevend kind. Alle aanwezige partijen kregen de kans om te praten over de kwaliteit van jeugdzorg in Overijssel. Dit meldt De Stentor. 

Sinds de gemeenten in 2015 de taken van jeugdzorg overnamen van het rijk, is er een hoop gebeurd. Maar soms zitten er toch nog knelpunten in het systeem, waardoor hulpbehoevenden niet altijd adequaat geholpen worden. Daarom konden verschillende partijen in Wijhe discussiëren over de kwaliteit van jeugdzorg. Bij het gesprek in het raadhuis van Wijhe waren onder andere ouders, hulpverleners, raadsleden en instanties aanwezig. De avond stond in het teken van de overgang van jeugdzorg van het rijk naar de gemeenten en hoe deze nieuwe taak wordt uitgevoerd.

Uit de gesprekken met ouders bleek dat het soms nog lastig is om een goede hulpverlener te vinden voor hun kind. Ook de bezuinigingen binnen jeugdzorg zijn besproken. Fractielid van D66 Hans Olthof maakte zich zorgen over het jongerenwerk waar sterk op bezuinigd is. Ook bleek uit de gesprekken dat er minder ambulante jongerenwerkers op straat aanwezig zijn. Dit komt volgens Landstede Jeugdwerk ook door de bezuinigingen.

© Nationale Zorggids