Logo_inspectie_jeugdzorg

De inspecties Jeugdzorg en Gezondheidszorg hebben een toets Nieuwe toetreders jeugdhulp uitgevoerd bij drie nieuwe aanbieders van jeugdhulp. Driestroomhuis In Nij Begjin en Gezinshuis Taurangahaumaru voldoen aan de basiseisen. Gezinshuis Bij Ons heeft één verbeterpunt. Dat meldt de Inspectie Jeugdzorg. 

Sinds de decentralisatie van de jeugdhulp toetsen de inspecties Jeugdzorg en Gezondheidszorg of vanaf 2015 gestarte aanbieders van jeugdhulp voldoen aan de basiseisen voor verantwoorde jeugdhulp. Dit onderzoek gebeurt aan de hand van het toetsingskader Nieuwe toetreders jeugdhulp.

Omdat Driestroomhuis In Nij Begjin en Gezinshuis Taurangahaumaru voldoen aan alle basiseisen, beschouwen de inspecties deze aanbieders van jeugdhulp niet meer als nieuwe toetreder.

Gezinshuis Bij Ons voldoet aan dertien van de veertien beoordeelde verwachtingen uit het toetsingskader. Er is verbetering nodig bij het inschatten van de veiligheid van kinderen. De inspecties volgen de voortgang van de verbeteringen bij dit gezinshuis. 

Door: Redactie Nationale Zorggids