Normal_laptop__typen__solliciteren__bloggen__verslag__huiswerk__student

Tegen twee oud-bestuursleden van de verboden pedofielenvereniging Martijn is aangifte gedaan door Stichting Strijd tegen Misbruik. Uit onderzoek is gebleken dat de bestuurders verschillende websites beheren waarop pedofilie verheerlijkt wordt. Dit meldt NU.nl.

Vereniging Martijn was in 2014 verboden en ontbonden verklaard door de Hoge Raad vanwege hun standpunt over seksueel contact tussen volwassenen en kinderen, wat volgens de leden mooi en goed kan zijn. De Hoge Raad oordeelde echter dat de boodschap van de pedofielenvereniging in strijd was met de openbare orde, omdat “kinderen bedreigt in hun lichamelijke, emotionele en seksuele integriteit en hun rechten en vrijheden aantast”, schrijft advocaat Yme Drost op zijn website.
 
Uit het onderzoek van Stichting Strijd tegen Misbruik blijkt echter dat twee oud-bestuurders door zijn gegaan met hun activiteiten. Zij zouden websites beheren waarop pedofilie wordt aangemoedigd. Zo zou er een mailinglijst voor pedofielen zijn. Alle mensen die het ermee eens zijn dat seks tussen volwassenen en kinderen legaal zou moeten zijn, zijn welkom, staat op een site. Ook wordt gezegd volgens NU.nl dat alleen het kijken naar foto's niet illegaal zou moeten zijn, zelfs als hier geen toestemming van de kinderen voor is verkregen.
 
Stichting Strijd tegen Misbruik wil dat het Openbaar Ministerie (OM) actie onderneemt.
 
Door: Nationale Zorggids