Normal_normal_maxima

Koningin Máxima brengt donderdagmiddag 11 februari een digitaal werkbezoek aan Kadera en Bindkracht10, twee sociale initiatieven die zich inzetten voor gezinnen met complexe problemen. Het bezoek staat in het teken van het belang van de hulp van vrijwilligers aan deze gezinnen, naast eventuele zorgverleners. De initiatieven worden gesteund door het Oranje Fonds. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het fonds. Dit meldt 

Kadera en Bindkracht10 nemen deel aan het Oranje Fonds-programma Vrijwillige Zorg in het Gezin. Met dit programma ondersteunt het fonds drie jaar lang sociale projecten die vrijwilligers inzetten in kwetsbare gezinnen. Koningin Máxima spreekt met projectleiders van het Oranje Fonds en onderzoekers van het Instituut voor Publieke Waarden over de stand van zaken van het programma.

Medewerkers en vrijwilligers van Kadera spreken met Koningin Máxima over hun aanpak en ervaringen. Via Kadera bieden vrijwilligers praktische hulp en versterking van het sociaal netwerk van gezinnen die herstellende zijn van huiselijk geweld. Deelnemers vertellen wat de hulp voor hen betekent.

Bindkracht10 zet vrijwilligers met een migratieachtergrond in als gezinsmaatje voor gezinnen met dezelfde achtergrond. In deze gezinnen is vaak al een professionele hulpverlener actief. Het project voorziet in een behoefte: de werving van zowel vrijwilligers als gezinnen kost weinig moeite.

Door: Nationale Zorggids