Jantje Beton zet zich in voor kinderen in kwetsbare speelposities

Van maandag 7 tot en met zaterdag 12 maart vindt de jaarlijkse Jantje Beton Collecte plaats. Scoutinggroepen, speeltuinen, verenigingen en sportclubs gaan deze week op pad om zoveel mogelijk geld op te halen. Projecten gericht op kinderen in kwetsbare speelposities zijn een focuspunt voor Jantje Beton. Dit meldt het goede doel. 

Een leven zonder buitenspelen is ondenkbaar voor kinderen. Spelen is heel belangrijk, maar niet vanzelfsprekend. Drie op de tien kinderen spelen niet of slechts één keer per week buiten. Voor kinderen in kwetsbare speelposities is buitenspelen vaak onmogelijk. Daarnaast zijn kinderen en jongeren tijdens de coronacrisis minder gaan bewegen, spelen kinderen in kindvriendelijke buurten vaker buiten dan kinderen in niet-kindvriendelijke buurten en zijn veel speelplekken verouderd, onbereikbaar of wegbezuinigd.

Verenigingen en clubs collecteren

Tienduizenden vrijwilligers gaan in de collecteweek langs de deur met een collectebus. Waarbij zowel cash als met de iDEAL QR-code een donatie kan worden gedaan. Eenmalig en zonder verdere verplichtingen. Daarnaast zetten steeds meer clubs de online collecte in. Met behulp van een persoonlijke online collectebus versturen ze donatieverzoekjes via Whatsapp en LinkedIn naar hun familie en vrienden. Online collecteren is contactloos, eenmalig en veilig. Verenigingen en clubs zijn financieel getroffen door de coronacrisis dus kunnen uw hulp goed gebruiken.

Voor collecterende clubs en projecten van Jantje Beton

Het bijzondere aan de Jantje Beton Collecte is dat de collecterende clubs 50 procent van de opbrengst zelf mogen besteden aan speelmogelijkheden. De andere 50 procent gaat naar de projecten van Jantje Beton. Daarbij hebben we aandacht voor kinderen die vanwege corona weinig hebben buiten gespeeld. En alle andere kinderen in kwetsbare speelposities, zoals vluchtelingenkinderen.

Door: Nationale Zorggids
Afbeelding: Jantje Beton