Twee speeltuinen krijgen forse cheque en bijzondere prijs voor inclusiviteit

Op woensdag 13 september krijgen speeltuinen Inter Amicos in Rijswijk en Speeleiland Schiedam een forse cheque en een extra bijzondere prijs uitgereikt door het SamenSpeelFonds, omdat zij hun speelplek toegankelijk gaan maken voor kinderen met en zonder beperking. Dit meldt Stichting Het Gehandicapte Kind. 

Voor kinderen met een beperking zijn 9 op de 10 speelplekken ontoegankelijk. Ook in Zuid-Holland. Kinderen moeten toekijken hoe andere kinderen spelen. Hierdoor voelen zij zich té vaak buitengesloten en eenzaam. Inter Amicos en Speeleiland Schiedam besloten direct in actie te komen na de oproep van het SamenSpeelFonds om een financiële bijdrage aan te vragen in hun gemeente voor toegankelijke speeltoestellen. Nu kunnen deze speelplekken bijvoorbeeld een (rolstoel)draaimolen aanschaffen, die voor alle kinderen leuk is.

Aanvraag doen

Ook andere speelplekken in Zuid-Holland en heel Nederland kunnen een aanvraag doen via samenpeelfonds.nl. Alleen maken zij géén kans op de buitenspeelkliko (ter waarde van 750 euro) met daarin onder andere een parachutedoek, grote bal, tikstokken om samen spelen te bevorderen.

In het najaar oktober-december maken speelplekken in Groningen, Twente en Friesland kans op de buitenspeelkliko.

Door: Nationale Zorggids
Afbeelding: het Gehandicapte Kind