Normal_babyvoetjes

De PVDA in Vlaardingen is een burgerinitiatief gestart om ouders zelf te kunnen laten bepalen waar zij de geboorte van hun kindje aangeven. Dit meldt Deweekkrant.nl. 

Voorzitter van de lokale fractie Klaas Terpstra wil tevens de woonplaats vernoemen op het paspoort en daarna pas de gemeente. “(...) Door de centralisatie van ziekenhuizen wordt het voor veel minder vrouwen mogelijk om in hun eigen stad of dorp te bevallen, zo ook in Vlaardingen. (…) Met het vertrek van het Holy-ziekenhuis is dit ontstaan. Daar willen we iets mee doen. Het noemen van een gemeentenaam kan vreemd zijn, want die hebben de neiging nogal eens van naam te veranderen. Mensen willen terug naar hun roots, naar hun geboorteplaats. Men vindt het vervelend om in Schiedam aangifte te moeten gaan doen.”  
 
Voormalig minister Donner veegde eenzelfde voorstel eerder van tafel en om het onderwerp opnieuw op de landelijke politieke agenda te krijgen, heeft Terpstra 40.000 handtekeningen nodig. Via petities.nl kan het initiatief gesteund worden. 
 
© Nationale Zorggids