Normal_baby_s

Vrouwen uit Overijssel blijken meer kinderen te baren dan in de rest van Nederland. In 2013 klom de provincie op tot de meest vruchtbare van Nederland, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Over het algemeen dalen de vruchtbaarheidscijfers in het hele land, maar in Overijssel gaat die daling minder hard dan elders. Dat meldt RTV Oost.

De provincie Overijssel heeft veel gemeenten waar vrouwen gemiddeld meer dan twee kinderen krijgen: Staphorst, Dalfsen, Tubbergen, Twenterand, Wierden, Zwartewaterland, Hardenberg, Kampen, Losser en Rijssen-Holten. Dit is veel hoger dan het landelijk gemiddelde, dat inmiddels is  gedaald tot 1,68 kind per vrouw.

In 2013 werden er in Overijssel ruim 12.000 baby's geboren. Dat komt neer op één baby per honderd inwoners. Daarin wordt Overijssel nog wel overtroefd door Utrecht en Flevoland, waar veel meer jonge gezinnen wonen. Als er wordt gecorrigeerd op dit verschil – door alleen vrouwen in de vruchtbare leeftijd mee te tellen - voert Overijssel de lijst aan van meest vruchtbare provincies in Nederland.

Overigens staan de gemeenten Zwartewaterland en Staphorst beiden in de top tien van Nederland. Hier wonen veel bevindelijk gereformeerde gezinnen.

© Nationale Zorggids