Normal_politie

Een politieagent uit Arnhem heeft afgelopen zaterdag het leven van een baby gered. Bij de meldkamer kwam een telefoontje binnen over een baby die gereanimeerd moest worden. Een ambulance reageerde op de melding, maar twee politieagenten die ook de auto insprongen kwamen eerder op de locatie. Dat meldt RTL Nieuws.

Eenmaal binnen zagen de agenten een paars aangelopen meisje op haar rug liggen. “Ik zag dat het meisje niet knipperde en een starre blik had. Op dat moment schoot er van alles door me heen en het enige wat ik kon doen was handelen naar intuïtie”, vertelt de reanimerende agent op Facebook. Door haar op haar zij te leggen en met de vingers op het kleine borstkasje te drukken, begon de enkele weken oude baby weer met haar ogen te knipperen. Langzaamaan verdween ook de paarse kleur.

Toen het meisje eenmaal weer bij bewustzijn leek, werd ze overgedragen aan het ambulancepersoneel dat inmiddels ook ter plekke was. Aldaar werd haar hart bekeken op de hartmonitor waaruit bleek dat ze stabiel was. “Het meisje maakt het inmiddels goed”, zo sluit de agent zijn bericht af.

Door: Redactie Nationale Zorggids