Vrouw met coronavirus zet gezonde dochter op de wereld

In Limburg is de eerste baby geboren van een moeder die besmet is met het coronavirus. Het meisje en moeder maken het allebei goed en de baby is niet besmet met het virus. Het kind kwam in het ziekenhuis ter wereld en verblijft daar momenteel nog. Moeder mag haar baby verzorgen met een mondkapje op. Dit meldt Telegraaf.

Kirsten Geach, werkzaam bij het Kraamcentrum Echt, draagt zorg voor de moeder en haar baby. Over de identiteit van het gezin en hun locatie wordt niets bekend gemaakt. Wel is bekend gemaakt dat moeder en dochter vandaag het ziekenhuis mogen verlaten. Zij zal thuis kraamzorg krijgen om zo samen een goede start te maken.

Hulpmiddelen verzamelen voor kraamzorg

Het wat voor Geach nog wel even lastig om voldoende hulpmiddelen bij elkaar te krijgen. Het gaat dan om beschermende middelen zoals mondkapjes. Zij gaat zelf de kraamzorg verzorgen in het gezin. Hoewel niemand deze situatie had verwacht, is het toch gelukt om zorg te organiseren. “Dit gebeurt als je in de zorg werkt. Dan help je mensen. We kunnen haar (de moeder, red. Telegraaf) thuis prima op weg helpen, ondersteunen en verwennen.”

De moeder is blij dat de bevalling achter de rug is. Haar klachten zullen thuis waarschijnlijk verdwijnen. Wel vindt ze het erg jammer dat ze geen bezoek mag ontvangen. “Dat heeft wat impact. Je hoopt normaal gesproken mensen uit te nodigen en ze koffie en beschuit met muisjes te geven. Dat kan nu niet”, aldus Geach.

Door: Nationale Zorggids