Normal_veiligheidswaarschuwing-boppy-babykussen-hug--nest

Boppy waarschuwt voor Boppy Hug & Nest babykussen. Indien de veiligheidswaarschuwingen niet worden opgevolgd, waaronder waarschuwingen tegen het gebruik van het product om zuigelingen te laten slapen en/of het gebruik van het product zonder toezicht van een volwassene, kunnen baby’s stikken. Dit meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). 

Het stikgevaar kan voorkomen in situaties waarin baby’s rollen, bewegen of op het ligbed worden geplaatst in een positie die de ademhaling belemmert, of van het ligbed afrollen op een extern oppervlak, zoals een kussen voor volwassenen of zacht beddengoed dat de ademhaling belemmert.

De producent Artsana is niet op de hoogte van incidenten in verband met het gebruik van Boppy Hug & Nest. Het product wordt uitsluitende verkocht voor wakker gebruik onder toezicht. Om blootstelling aan mogelijk gevaar te voorkomen, is toch besloten om het product terug te roepen. Ouders en verzorgers in bezit van de babykussen, krijgen hun geld terug.

Artsana benadrukt het belang van de richtlijnen voor veilig slapen: op een stevige, vlakke ondergrond in een kinderbed, wiegje of campingbedje. “Ouders en verzorgers mogen nooit dekens, kussens, bedbeschermers, of andere items toevoegen aan de slaapomgeving van een zuigeling. Baby’s moeten altijd op hun rug te slapen worden gelegd”, aldus Artsana.

Door: Nationale Zorggids 
Abeelding: Boppy