Podcast over moeilijk zwanger worden van presentatrice Anne-Mar Zwart

Presentatrice Anne-Mar Zwart heeft een podcast gemaakt over vruchtbaarheidsproblemen. Het EO-gezicht praat in de afleveringen over haar eigen traject om zwanger te worden en ook spreekt ze met bekende en onbekende Nederlanders over hun ervaringen op dit gebied.

"Het idee voor de podcast ontstond toen ik op Instagram openlijk vertelde over mijn ICSI-behandeling", zegt Zwart over Willen jullie geen kinderen?, zoals de podcast heet. "Ik kreeg daar heel veel positieve reacties op. Mensen vonden het fijn om te lezen en gaven aan dat zij hun eigen traject als eenzaam hadden ervaren. Door deze reacties merkte ik dat het onderwerp zwanger worden of het nog niet zijn nog steeds met veel spanning is omgeven."

Rob Geus en Saar Koningsberger

In de podcast spreekt Zwart onder anderen met de bekende hygiëne-expert Rob Geus. Hij en zijn vrouw ondergingen een jarenlang ivf-traject voordat ze in 2017 de komst van hun kind aankondigden. Ook tv-presentatrice Saar Koningsberger vertelt in de podcast over de hormoonbehandeling die ze onderging voor ze zwanger werd.

Door: ANP