Normal_colin-maynard-ceehmagpyze-unsplash__1_

Vaak zouden ouders willen dat hun baby precies kon zeggen wat ze nodig hebben, zodat ze hun kind beter en makkelijker kunnen verzorgen. Babykennis Academie B.V. heeft samen met Stichting AIT en Stichting Babywerk een cursus gelanceerd die hen hierin kan helpen. Met de cursus babysignalen kunnen ouders een sterke en fijne band bouwen met hun baby. Dit meldt Vakblad Vroeg.

Tijdens de eerste levensjaren wordt een baby constant geprikkeld door hun omgeving en verwerken ze veel nieuwe informatie. Door baby’s goed te observeren, kunnen we erachter komen wat hun interesses en behoeften zijn, hoe ze zich voelen en wat ze willen communiceren.

Vroeger dachten mensen dat baby’s in de eerste maanden van hun leven geen contact maakten met de buitenwereld. Nu weten we dat bewustwording al in de buik begint. Zo kunnen ze onderscheid maken tussen de handen van hun moeder op de buik en van iemand anders. Ook blijkt dat de kleinste signalen belangrijk zijn, maar vaak zijn de meeste mensen niet bewust van deze babysignalen.

Instructie filmpjes

In de cursus ‘Kijk wat je baby zegt’ worden (aanstaande) ouders in vier modules getraind in het begrijpen van babysignalen. De lesstof bestaat uit het kijken van filmpjes waarin een specialist uitlegt wat de baby laat zien. Ouders kunnen al tijdens de zwangerschap meedoen, maar kan ook nog relevant zijn voor ouders met een baby tot 4 maanden.

De modules zijn:

1. Verbinding tijdens de zwangerschap

2. 0-3 Maanden: Wat laten baby’s zien?

3. 0-3 Maanden: Focus op interactie

4. 4+ Maanden: Reageren op elkaar

Thuis volgen

De online cursus kan voor 45,- euro aangeschaft worden en thuis gevolgd worden.

Klik hier voor de cursus.

Door: Nationale Zorggids