Negen tips bij politie binnengekomen over babylijkje in de Lek

De politie heeft sinds begin deze week negen tips ontvangen over de baby die begin dit jaar in de Lek bij Lekkerkerk dood werd aangetroffen. Wie de gouden tip heeft krijgt zelfs 10.000 euro uitgekeerd v van het Openbaar Ministerie (OM). De politie onderzoekt de tips. Dit meldt Algemeen Dagblad.

Begin maart 2023 werd de anonieme baby, nu omgedoopt tot Mirjam van Lekkerkerk, dood gevonden op een eilandje in de Lek. Ze kwam na een voldragen zwangerschap ter wereld, maar niemand weet wie haar ouders zijn. De politie is deze week een eindejaarscampagne gestart in de hoop dat er meer tips over deze zaak binnenkomen. Zonder nieuwe informatie dreigt de zaak namelijk vast te lopen. Om te voorkomen dat het een cold case-zaak wordt, is er opnieuw aandacht voor Mirjam.

Zorgen over moeder

Over de afkomst van het meisje is niets bekend. Wel heeft de politie zorgen over de moeder, wie dat ook mag zijn. “Het achterlaten van de baby kan een wanhoopsdaad zijn geweest. Het kan zijn dat de vader wist van de zwangerschap, maar dat hoeft niet zo te zijn. We maken ons zorgen over de moeder. De waarheid moet aan het licht komen, zodat we goede zorg kunnen verlenen.”

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky