Moeder die baby achterliet in afvalcontainer ook in hoger beroep 4 jaar de cel in

Eind 2014 liet ze haar één maand oude baby achter in een ondergrondse afvalcontainer in Slotermeer. Begin 2021 werd ze pas ontdekt en aangehouden. Eerder kreeg ze al 4 jaar cel opgelegd, maar nu is ze ook in hoger beroep veroordeeld tot deze gevangenisstraf. Het hof acht het bewezen dat zij destijds haar baby heeft achtergelaten. Dit meldt Het Parool. 

De 33-jarige Todisoa R. uit Madagskar kreeg in 2022 ook al een celstraf van vier jaar opgelegd, maar is na een eenmalige bekentenis altijd blijven ontkennen. Ook tijdens de zitting begin februari stelde ze niet verantwoordelijk te zijn geweest voor het dumpen van haar baby in een afvalcontainer. De zwakbegaafde R. beweert nog altijd dat de vader dit heeft gedaan. Hij zou haar hebben verteld dat baby niet meer leefde en liet haar zelfs een graf zien. De officier van justitie heeft dit verhaal nooit geloofd, vooral omdat ze geen gedetailleerde vragen hierover kan beantwoorden.

Bekennende verklaring

Ook heeft ze ooit een bekennende verklaring afgelegd waarbij ze informatie deelde die alleen een dader over kon beschikken. Zo kon R. aanwijzen in welke container het kindje zat en wat er in de tas met de baby zat. Het meisje is inmiddels 9 jaar oud en geadopteerd.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky