Voorarrest moeder overleden baby Heerlen verlengd

De 24-jarige moeder uit Heerlen die opnieuw is gearresteerd vanwege mogelijke betrokkenheid bij de dood van haar baby in 2021, blijft voorlopig achter de tralies. In december ontkende ze alle betrokkenheid en deze week heeft ze nogmaals benadrukt haar kinderen nooit iets aan te doen. De vrouw vindt dat de politie en justitie zich zouden moeten schamen. Dit meldt L1. 

Ondanks dat de vrouw enige betrokkenheid bij de dood van haar 4 maanden oude zoontje ontkent, blijft het OM volhouden voldoende redenen hebben om haar voorarrest te verlengen.

Ernstig letsel

Begin mei 2021 kwam de baby met ernstig letsel en bloedingen in het ziekenhuis terecht. Enkele weken later overleed hij aan de gevolgen ervan. Zijn hersenen bleken zwaar beschadigd en hij had minstens 26 oude en nieuwe fracturen. Volgens justitie is er geslagen, geschud en flink geweld op het kleine kindje uitgeoefend. Daarvoor wordt de moeder verantwoordelijk gehouden.

Vader blijft ook verdacht

Drie jaar geleden werden naast de moeder ook de vader en oma van de baby aangehouden, maar kwamen toen alweer snel op vrije voeten. Naast de moeder is de vader ook nog altijd verdachte in de zaak, maar hij mag het lopende onderzoek in vrijheid afwachten.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky