Normal_images__5_

Het verzorgingstehuis Peppelrode in Eindhoven zal de komende 2 jaar onderdak bieden aan (jongere) schrijvers. Vitalis Woonzorggroep organiseert veel literaire evenementen in hun ouderenhuizen en de writer-in-residence van Peppelrode is hun nieuwste evenement. De eerste schrijver is Elske van Londhuyzen (29). Dit meldt Omroep Brabant. 

Elske van Lonkhuyzen won deze maand de verhalenwedstrijd van het AVRO-kunstprogramma Opium. Nu woont ze een aantal dagen per week in een appartement op de zesde verdieping van Peppelrode in een kamer die zo leeg is dat haar stem er vanzelf gaat galmen. De verhalen van de bewoners gebruikt ze als inspiratie voor een reeks 'Zeer Korte Verhalen'. “Ik ben erg onder de indruk van wat ik hier allemaal zie," zei de Nijmeegse. 
 
Vitalis Woonzorggroep heeft naast een 'writer-in-residence' al een literair podium. Dit podium trekt langs de verschillende tehuizen en vestigingen van Vitalis. Daarnaast wordt er door het literaire podium ook ieder jaar het Grote Letterfestival georganiseerd. Dit festival wordt halverwege april in Eindhoven gehouden. Het festival zal het eind vormen van Elskes logeerpartij in Peppelrode. Later in het jaar wordt ze opgevolgd door een nog onbekende volgende schrijver. 
 
© Nationale Zorggids