Normal_knuffel_beer_mishandeling_kind_verdriet

De tienjarige Amir is uit het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) ontslagen en mag weer bij zijn ouders gaan wonen. De ernstig zieke jongen werd eerder uit huis geplaatst omdat zijn ouders, die op dat moment in het asielzoekerscentrum in Emmen woonden, niet goed genoeg voor de jongen konden zorgen. Nu zijn er na instemming van de voogdij-instelling afspraken gemaakt over Amir en hoe hij zijn laatste levensfase bij zijn ouders mag doorbrengen. Dit meldt RTL Nieuws.

Het vluchtelingengezin uit Afghanistan woont nu in een aangepaste woning in Groningen, waar onder andere een lift in zit om Amir naar zijn slaapkamer te brengen. De huisarts van het gezin had in september de autoriteiten gewaarschuwd omdat hij zich grote zorgen maakte over de situatie van het kind. Daarop werd besloten hem uit huis te plaatsen en Amir op te nemen in het UMCG.

Amir lijdt aan aan de stofwisselingsziekte fucosidose, waardoor hij nog maar kort te leven heeft. Hij is verstandelijk beperkt en heeft veel zorg nodig, wat voorheen niet goed geregeld was. Nu is met de ouders samengewerkt aan een oplossing om er voor te zorgen dat Amir bij hen kan blijven wonen. “Een opluchting voor zijn ouders, die heel blij zijn dat ze rustig samen kunnen zijn”, zegt Joancy Breeveld, advocaat van het gezin. De ouders willen graag zelf voor hun kind zorgen in zijn laatste levensfase.

Door: Redactie Nationale Zorggids