Normal_callcenter_headset_telefoon

Vandaag, 11 februari (11-02), is het Europese 112-dag. Vorig jaar riep Ieder(in) op 112-dag op het alarmnummer 112 bereikbaar te maken voor mensen met een beperking. Deze oproep heeft in een jaar tijd veel teweeggebracht, meldt Ieder(in).

Vorig jaar vormde Ieder(in) samen met Stichting Hoormij. NVVS, Dovenschap, Patiëntenvereniging Hoofd-Hals, Stichting Support Stotteren, Oogvereniging, Divers Doof en ISAAC-NF de 112-Alliantie. Deze Alliantie schreef haar wensen en eisen voor een beter toegankelijk alarmnummer op in een position paper.
 

112-Alliantie

Dit position paper bood de Alliantie op 17 april 2019 aan aan vertegenwoordigers van het ministerie van Justitie en Veiligheid en de politie. Onze verhalen van wat het betekent om 112 niet te kunnen bereiken door je beperking, troffen doel.
 

Verbeteringen van alarmnummer 112

 
Sindsdien gebeurt er vooral achter de schermen veel. De Alliantie is regelmatig in gesprek met ambtenaren van het ministerie van Justitie en Veiligheid en van de politie. Zij begrijpen nu beter wat er nodig is om 112 bereikbaar te maken voor mensen met een beperking. De 112-Alliantie wordt nauw betrokken bij verbeteringen en technologische ontwikkelingen. We hopen later dit jaar de resultaten van dit werk zichtbaar te kunnen maken.
 

112-dag

 
Niet iedereen weet dat je in heel Europa via alarmnummer 112 kunt bellen met noodhulpdiensten zoals brandweer, politie en ambulance. Om daar verandering in te brengen, is 11 februari in heel Europa de Europese dag van 112.
 
 
Door: Nationale Zorggids