Online diploma-uitreiking voor mensen met beperking bij SDW

Op 20 mei 2020 namen de deelnemers van de training ‘Samen Naar de Top’, van zorgorganisatie SDW, hun diploma in ontvangst. Een bijzondere bijeenkomst, want voor het eerst vond deze diploma-uitreiking online plaats. De training is gericht op persoonlijke groei en het ontwikkelen van talenten van mensen met een beperking. Met het diploma kunnen de deelnemers laten zien dat zij hebben geleerd hoe zij met een team van ervaringsdeskundigen en coaches trainingen kunnen geven aan anderen. Zij gaan een belangrijke rol spelen bij het trainen van andere mensen met een beperking binnen hun zorginstelling. Dit meldt Volwaardig Leven.

Normaal gesproken wordt de diploma uitreiking op locatie gedaan, waarbij ook familie en bekenden van de deelnemers aanwezig zijn. Dit keer vond de bijeenkomst online plaats. Dit maakte het niet minder feestelijk. Alle deelnemers van ‘Samen Naar de Top’ kregen vooraf het diploma thuisgestuurd. Tijdens de uitreiking mochten de deelnemers de enveloppen zelf openmaken. Over elke deelnemer werd er een persoonlijk verhaal verteld over hun ontwikkeling tijdens trainingen. Tussen het uitreiken van de diploma’s door waren er ook toespraken. Onder andere van Marissa, een van de deelnemers van SDW.

‘Naar de Top’ bij SDW

Het project Naar de Top wordt aangeboden door de LFB en de betrokken zorgorganisatie. Het project krijgt subsidie vanuit het programma Volwaardig leven. In december 2019 is de eerste groep van zorgorganisatie SDW gestart met de training ‘Samen Naar de Top’. Deze groep bestaat uit ervaringsdeskundigen en coaches. De vervolgtrajecten heten ‘STERK’ en ‘STEVIG en STOER Naar de Top’ en verschillen in intensiteit. In deze trajecten ondersteunen de getrainde ervaringsdeskundigen de cliënten van SDW bij hun persoonlijke groei en talentontwikkeling.

Door: Nationale Zorggids